Sambata, 5 martie a avut loc prima editie a concursului Pedaleaza pe zapada in Parang. Printre sponsorii evenimentului s-a numarat si FightLife, oferind un boost de energie pura bikerilor curajosi. Evenimentul a constat din doua concursuri MTB pe un traseu atat in urcare cat si in coborare.

Daca pana acum, in Parang, s-au mai organizat intreceri de acest gen dar vara, pe teren uscat, editia I Pedaleaza pe zapada este inedita, punand la incercare priceperea, forta si talentul concurentilor, pe un teren mai dificil, acoperit de zapada.

Competitia a adunat iubitori ai bicicletei si ai muntelui din intreaga tara: Petrosani, Timisoara, Baia Mare, Arad, Targu Jiu etc. Pana si vremea le-a fost alaturi: daca vineri seara a nins ca in povesti pentru a le indeplini dorinta de a pedala pe zapada, sambata dimineata a fost o zi senina, cu temperaturi potrivite pentru o intrecere memorabila.

Inscrierile au avut loc in incinta cabanei La Razvan, unul dintre organizatorii evenimentului. La inscriere, concurentii au primit cate doua shot-uri de FightLife Energy si FighLife Recovery, primul pentru a sustine doza de adrenalina simtita la start si al doilea pentru a se recupera rapid, in vederea competitiei de slalom paralel.

La ora 11, concurentii s-au aliniat la start, langa Clubul Sportiv si au avut de pedalat pana in Slima, apoi cu intoarcere pana la statia meteo. Dupa cum ne-a spus si Constantin Baican (Coste), castigatorul locului II la proba de slalom paralel, traseul a cerut indemanare si pricepere concurentilor, deoarece are portiuni dificile si o urcare de 3 kilometri.

A urmat apoi proba de slalom, unde concurentii s-au intrecut, s-au distrat, au mai cazut (ei, face parte din competitie) dar si-au revenit rapid pe pozitii, fara niciun incident neplacut.

Prima proba si-a desemnat castigatorii la categoria peste 35 de ani: Ioan Silosi locul I, Adrian Opritescu locul II si Emilian Vicol, locul III. La categoria sub 35 de ani, cei mai priceputi concurenti au fost Andrei Mititelu, pe locul I, Iulian Malcoci pe locul II si Andrei Rusu pe locul III.

Proba de slalom paralel a fost castigata de Pascu Sergiu, locul I, Baican Constantin (Coste) locul II si Razvan Marica, locul III. Prima pozitie la fete a fost ocupata de Andrada Toldean.

Premiile au constat in cupe, medalii, echipamente sportive si ceasuri iar competitia s-a incheiat cu fasole cu ciolan la ceaun si speranta ca evenimentul sa isi continue prima editie si in anii urmatori, cu mai multi concurenti si mai multe povesti de neuitat.

Sponsorii competitiei Pedaleaza pe zapada Parang, editia I, au fost Cabana La Razvan, Pensiunea Krisztian, Hotel Rusu, Apres Ski Parang, FightLife, Pensiunea “La Nicolae”, Telescaun Parang, Salvamont Petrosani, Jandarmeria Montana Parang.

Asteptam cu nerabdare urmatoarele editii de succes ale concursului Pedaleaza pe zapada si, cu siguranta, FightLife va fi alaturi de concurenti si pe viitor, asigurandu-le energia si forta de care au nevoie pentru a se numara printre castigatori.

Sursa poze: Nyari Alexandru Photography, Han Dana, Paul Tiberiu, Gabi Silvian.