Dupa cum bine stiti, produsele Fight Life sustin initiativele in domeniul sport si miscare si pe oamenii intreprinzatori care au curajul sa faca tot ce se poate pentru pasiunea lor, urmarind performanta. Unul dintre acestia este alpinistul Cristian Niculescu Tagarlas, baimareanul care a reusit sa cucereasca mai multe varfuri impresionante printre care Kilimanjaro, Denali, Materhorn etc. si care isi propune sa duca steagul romanesc dar si pe cel maramuresean, pe varful Everest.  

Cristian Niculescu Tagarlas a acceptat sa raspunda la cateva intrebari pentru Fight Life Romania in ceea ce priveste pasiunea lui pentru munte, expeditiile planuite si modul in care shot-urile energizante l-au ajutat in incursiunile lui temerare.

1. Lucrezi ca avocat, ai fost activ si pe scena politica maramureseana dar te numeri si printre cei mai de seama montagnarzi ai Romaniei. De cand ai aceasta pasiune pentru munte?

Sunt implicat in politica de 15 si de asemenea sunt avocat de 15 ani. Nu ma pot considera unul dintre cei mai mari montagnarzi din Romania, ci doar un mare iubitor de munte. Aceasta pasiune a demarat in clasa a 9-a cu o frumoasa expeditie pe varful Archer pe muntii Tibles in regim de iarna si a continuat de atunci pana in prezent.

2. Ai urcat pe Kilimanjaro, in Africa, pe varful Denali, in Alaska, ai fost in Papua Noua Guinee si pe Materhorn, in Alpii Francezi si asta doar in ultimul an. Care a fost cea mai interesanta expeditie pe care ai facut-o pana acum?

Din punct de vedere al expeditilor pe care le-am facut in ultimul an, pot sa consider ca expeditia din Sugapa Trekk – Paupa a reprezentat o provocare pentru posibilitatile mele fizice, intrucat este cel mai greu trekk din lume, fiind chiar o premiera pentru Romania, nici o echipa romaneasca nereusind sa il parcurga in intregime, dus intors.

In ceea ce priveste Kilimanjaro, am fost pentru a doua oara pe acest munte, pentru a sustine o cauza nobila initiata de HHC. Materhorn a fost o adevarata provocare intrucat am prins o vreme extraordinar de rea, respectiv o furtuna in timpul ascesiunii. Pentru acest motiv, nu am reusit sa facem varful, fiind obligati sa ne retragem din traseu. Denali si intraga expeditie in Alaska a fost una extraordinara având un ritm de urcare si coborare foarte bun datorat si folosirii produselor Fight Life.

De asemenea, toata echipa care a urcat pe Kilimanjaro in 2015 a utilizat produsele Fight Life care a condus la reusita ca 11 persoane- o parte din ele incepatoare, sa urce pana pe varf.

Fiecare expeditie are particularitati sale si nu pot sa analizez comparativ frumusetea lor. Toate sunt unice.

hope for kilimanjaro

In imaginea alaturi de Cristian mai fac parte : Radu Negulescu, Adina Tămaș, Gabriel Murczko, Ferenczi Zoltan, Marius Bozîntan, Ionel Bogdan, Ioana Birta, Angela și Tudor Țiboc.

3. Pentru persoanele dragi tie probabil expeditiile pe care le faci reprezinta un motiv de ingrijorare. Ce spun prietenii si familia despre aceasta pasiune?

Unii ca sunt nebun altii ca ma expun fara rost unor pericole foarte mari. O parte, mai putin ce-i drept, apreciaza temeritatea si curajul meu.

4. Ce iti propui sa realizezi in anii urmatori si ce varfuri planuiesti sa cuceresti?

Imi propun sa finalizez proiectul meu The Seven Summits avand nevoie de inca doua varfuri pentru a-l realiza, respectiv cel mai inalt varf din Antarctica si Everestul. De asemenea vreau sa-mi continui activitatea mea pe acest palier al ascensiunilor montane si dupa finalizarea Seven Summits.

5. Intr-o fotografie pe Facebook am observat ca folosesti shot-urile Fight Life. Le folosesti in expeditii cand esti aproape sa-ti atingi limita de rezistenta? Cum te ajuta acestea?

Am simtit efectul shot-urilor de Fight Life atat dupa o perioada de efort intens (recovery) precum si in vederea suplimentarii energiei de care ai nevoie pentru incercarile de pe marii munti. In expeditiile mele am folosit zilnic toate cele 4 prosuse oferite de Fight Life, efectul acestora fiind extrem de vizibil.

6. Ai participat la expeditii pentru a-ti indeplini visurile dar si in scopuri umanitare. Mai mult, duci mai departe numele judetului nostru. Ce crezi ca inseamna pentru Maramures si Baia Mare faptul ca un temerar baimarean se incumeta sa ajunga pe cele mai inalte varfuri din lume?

M-am inscris in acest proiect si de dragul Municipiului Baia Mare respectiv a judetului Maramures, ducand intotdeauna cu mine steagul municipiului. Sunt locuri in lumea asta in care nu a ajuns nici un roman cu atat mai mult un baimarean sau un maramuresean, Asa ca prin eforturile mele am dus in cat mai multe locuri posibilie si greu accesibile imaginea unei comunitati puternice in care oamenii de onoare sunt reprezentativi si o sa fac acest lucru in continuare. Sunt foarte putini oameni in lumea asta care au facutThe Seven Summits, asa ca, atingerea acestui proiect de catre un baimarean, va onora comunitatea noastra locala si judeteana.

7. Cum te pregatesti pentru fiecare expeditie? Care este cheia succeselor tale?

Cheia succeselor o reprezinta in primul rand mentalul si in al doilea rand antenamente in fiecare zi, respectiv ture montane in muntii locali. Ignisul , Creasta cocosului si Tiblesul raman zonele mele principale de antrenament.

8. Care a fost cea mai periculoasa peripetie prin care ai trecut de-a lungul anilor de cand practici acest sport? Te-ai confruntat vreodata cu o situatie care ti-ar fi putut fi fatala?

M-am confruntat cu mai multe situatii aproape fatale. Cu titlu de exemplu: furtuna pe care a prins-o pe varful Aconcagua la aproape 7000 m, o ratacire in Papua in Sugapa trekk care a determinat un mars de aproximativ 18 ore prin jungla, zi si noapte. extrem de obositor precum si un mic incident de pe Materhorn care ma facut sa stau usor atarnat si sprijinit doar in piolet.

9. Ce simti in momentul in care cuceresti un nou varf?

E un singur moment de stralucire dupa care ma concentrez sa ajung teafar la baza muntelui.

10. Ce sfaturi le dai altor pasionati de munte care sunt incepatori? Cum ar trebui sa se pregateasca si ce produse ii ajuta sa reziste mai mult?

Din punct de vedere fizic este foarte important sa se antreneze, daca nu zilnic, de cel putin 3 ori pe saptamana (cardio) si obligatoriu expeditii montane in munti mai putin periculosi respectiv, mai putin dificili tehnic si sa fie cutezatori, sa-si doreasca sa urce din ce in ce mai sus. In ceea ce priveste produsele utilizabile recomand cu toata taria cele patru produse de la Fight Life.